6 бързи начина да стопим коремните мазнини

0
242

Метър

Реклама

За добрата физическа форма няма сезон и въпреки това повечето хора чакат да дойде лятото, за да си кажат „Хм… Май трябва да вляза във форма…” Идеята за плажа, банските и разсъбличането кара и най-големите непукисти да се оглеждат критично в огледалото и да се чудят дали не е време да тръгнат на фитнес.

Е, лятото на практика вече е дошло. И ако си чакал до последния момент, за да се отървеш от досадните няколко килограма, натрупани през зимата, вече няма закъде да чакаш.

Цел първа и най-важна: коремът

За повечето хора, които искат да свалят килограми, коремните мазнини са най-големият кошмар. Което е съвсем правилно – освен че изглеждат зле, мазнините, покриващи иначе перфектните плочки, са и вредни за здравето.

Затова се насочваме първо към тях. Има стратегии, които ще ти помогнат по-бързо да се отървеш от досадния спасителен пояс около корема, стига да си готов да направиш няколко здравословни промени в начина си на живот.

1. Елиминирай враг номер едно: захарта

Захарните и тестените изделия, както и всякакви снаксове от сорта на чипс и тем подобни, са основни причини за натрупване на коремни мазнини. Затова започни премахването на досадните подплънки около корема, като разкараш всичко вредно от храненето си.

2. Замени вредните храни с полезни

ОК, отказваме се от чипса и четирите лъжички захар в кафето, обаче с какво ги заменяме? С храни, богати на протеини, със зеленчуци, с плодове и с пълнозърнести храни.

3. Яж добри мазнини, за да се отървеш от мазнините

Да, става дума за омега-3 мастните киселини. Те се съдържат в мазните риби като сьомгата, в ядките (например в орехите), в авокадото и т.н. Този тип храни те засищат, дават ти полезни хранителни вещества и ти помагат да се справиш с излишните килограми, натрупани около корема.

Още за храните с полезни мазнини

Още 3 стъпки…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here