4 храни за добра лятна форма

0
351

Храни

Реклама

Ако си посветил последните няколко месеца на това да влезеш във форма, сега е време да задържиш резултата. А това може да бъде особено трудно през лятото.

Отпуската, свободното време и забавленията често ни карат да се отпускаме в яденето повече, отколкото трябва. Един сладолед тук, няколко коктейла там, пържени картофки с много бира всяка вечер и, без да се усетим, се налага да отпуснем колана с една-две дупки.

Затова пък има храни, които не само ще ти помогнат да се чувстваш сит, но и ще поддържат онова, което си постигнал с месеци упорит труд във фитнеса. Ето 4 от тях:

Пълнозърнести храни

Винаги, когато можеш, избирай пълнозърнести храни. Пълнозърнестият хляб ти помага да останеш във форма, тъй като съдържа полезните вещества, които са махнати от бялото брашно и, съответно, от белия хляб.

Зелен чай

Напитките, натъпкани със захар и поляти обилно със сметана, не са точно здравословни, още по-малко диетични. Ако можеш, замени ги с една доста приятна и полезна алтернатива, каквато е зеленият чай. За своите 0 калории той предлага доволно количество антиоксиданти и така е добър не само за фигурата, но и за здравето ти.

Авокадо

Въпреки че е калорично – приблизително 322 калории за един брой, – авокадото има твърде много полезни вещества, за да го отпишем от хранителния си режим. От около 29 грама мазнини в един плод само 4 са наситени, а останалите са мононенаситени. Когато се приемат в умерени количества и особено когато заместват наситените и трансмазнините, мононенаситените мазнини са полезни, тъй като намаляват нивата на лошия холестерол (LDL).

Яйца

Те са богати на протеини, а и много хранителни. Най-важното е да консумираш само пресни яйца и да ги съхраняваш в хладилник. Разбира се, както и с всички друго, и с яйцата не трябва да се прекалява.

Виж още:

Яйцата – приятел или враг?

Летният хранителен режим

Топ 5 летни напитки

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here