8 начина да развалиш професионалната си репутация

0
11143

Папка

Реклама

Професионалната ти репутация е изключително важно нещо. Тя е онова, заради което ще те наемат на работа, ще искат да работят с теб и ще те уважават като професионалист. Тя е и нещо като спасителен пояс, който можеш да използваш, за да си намериш работа или за да си намериш нови възможности за развитие.

За съжаление обаче професионалната репутация се гради трудно, а се разваля много лесно. Ето 7 начина, по който можеш да я развалиш:

1. Да приемеш една работа и малко по-късно да се откажеш

Понякога, след като са приели едно предложение за работа, хората продължават да ходят по интервюта с идеята, че винаги може да изникне нещо по-добро. Това е практика, която се отразява много зле на реномето ти. Ако приемеш едно предложение и след това се откажеш, защото си продължил да търсиш и си намерил нещо по-добро, ще си спечелиш име на човек, на когото не може да се разчита. Никога не се знае кога и при какви префесионални обстоятелства ще се срещнеш с работодателя, чието предложение си приел, само за да го отхвърлиш на следващия ден.

2. Да изпускаш нервите си на работа

Всеки се ядосва заради работата си в някакъв момент. Ако обаче се стига до крещене и затръшване на врати, то това е нещо, което вреди на професионалната репутация. Дори и само един случай, в който си си изтървал нервите, е достатъчен, за да нанесе почти непоправими щети на реномето ти.

3. Да лъжеш

Без значение дали лъжеш за професионалната си биография по време на интервю или се опитваш да прикриеш грешка, която си направил в процеса на работа, това са все лоши практики. В момента, в който те хванат, изгубваш възможността да развиеш репутация на човек, на когото може да се разчита.

4. Да поемаш ангажименти, които после не спазваш…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here