Стегни багажа за уикенд на морето

0
11979

Пътна чанта

Реклама

Налага ти се спешно да се отправиш към най-близкия плаж. Тежко е, знам. Трябва да си приготвиш багажа възможно най-бързо в петък следобед след работа и да отидеш да правиш тен и да пийваш студена бира край морето. Все трудни и отговорни задачи.

Прибързаното приготвяне на багажа крие някои рискове. Най-честите са да си забравиш банския или да забравиш да вземеш учебниците или работните материали, които си си обещал да прегледаш през уикенда. И които, само да ги беше взел, щеше да изчетеш на плажа.

Та, за да ти спестим този стрес, направихме един кратък и полезен списък за нещата, които ти трябват за уикенд на морето. Ако искаш, можеш и да си ги приготвиш още преди да имаш план да заминаваш – така, дори и възможността за кратка почивка да се появи неочаквано, ти ще си готов.

1. Подходяща чанта

Багажът за един уикенд е малко, затова ти трябва не твърде голяма чанта (тази на снимката е модел на Travelteq), в която все пак има място за нещата от първа необходимост. Избягвай да носиш прекалено много багаж, но и не забравяй необходимите неща.

2. Бански

Най-добрият вариант е бански, който достатъчно много прилича на къси панталони, за да можеш спокойно да го носиш и извън плажа. Така с една дреха обхващаш сутрешното кафе, плажа и вечерната разходка.

3. Лятна риза

Ако имаш място за повече ризи, можеш да вземеш една по-официална и една не толкова. Ако обаче трябва да се спреш на една, избери среден вариант – най-добре ленена и светла, за да изглежда едновременно стилна и лятна.

4. Леки обувки

Тъй като едва ли ще носиш повече от едни обувки (освен чехлите за плажа), тук важи същото правило, което важи и за ризата – мултифункционалност. Трябват ти удобни спортни обувки, които обаче спокойно могат да се носят и с по-официална риза и панталон.

5. Козметика

Трябват ти няколко основни неща, най-добре в малки опаковки, за да са лесни за носене. Необходимият минимум: слънцезащитен продукт, продукт за бръснене, афтършейв, парфюм, дезодорант.

Ако си готов с тези няколко неща, ти остава само да се възползваш от първата възможност и да заминаваш към морето.

Още по темата:

Багажа за плажа: какви дрехи ти трябват

Уикенд на морето: стегни си багажа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here