Кремът за лице

0
717

Кремът за лице

Реклама

Отдавна е известно, че не само жените имат право да се мажат с кремове. Въпреки че дълго време грижата за кожата се свързваше само с нежния пол, днес вече знаем, че няма нищо лошо и ние да знаем едно-друго по въпроса.

Защо е необходим крем за лице

Всеки ден лицето ти е подложено на редица неприятни неща – градска мръсотия, мръсен въздух, стрес, прах, слънчеви лъчи, вятър… Всяко едно от тези неща влияе на кожата. Тя се замърсява, понякога става твърде суха, появяват се акне или други кожни проблеми.

Затова почистването е толкова важно в края на деня. Освен него обаче е необходимо и хидратиране на кожата и именно тук идва кремът. През студените месеци кожата се напуква по-лесно, изсушава се и това създава усещане за дискомфорт и спомага за по-бързото й стареене. Кремът предотвратява тези ефекти на студа и помага за поддържането на гладка и хидратирана кожа.

Преди да си вземеш крем

Ако имаш чувствителна, проблемна или склонна към акне кожа, по-добре се консултирай с дерматолог преди да си вземеш крем. Някоя съставка на крема може да предизвика алергична реакция при чувствителна кожа, а при склонна към акне кожа е възможно утежняване на проблема.

Какъв крем да си взема?

Преди да намериш най-подходящия за твоята кожа може да се наложи да опиташ няколко. Първо е добре да установиш какъв тип е кожата ти.

Полезни съставки

Важно е кремът да е богат на мастни киселини, мазнини, витамини, минерали, антиоксиданти. Ето какво трябва да съдържа…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here