Твоят тип кожа

0
1334

Започвам с едно много важно уточнение.
НЕ САМО ЖЕНИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА КОЖАТА СИ.


Грижите за нея са нещо съвсем естествено и не е казано, че щом си мъж, не е нормално да полагаш усилия за хубава кожа. Друг важен момент е, че, полагайки грижи за своята кожа, ти забавяш стареенето й, запазваш я гладка, без бръчки и петна.

Реклама

Въпреки че кожата на лицето е малка част от цялата площ, тя е изключително важна. Това с което представяме себе си пред обществото е именно нашия външен вид. Дори стилно облечени, можем да направим лошо впечатление със слаба лична хигиена. face_cream_1И така: не е женствено да намажеш сухата си кожа с крем или да омекотиш устните си с безцветен гланц – това никой няма да го види, а когато целуваш своето момиче, тя ще усети, че устните ти са меки, а не напукани и груби. Това е само една от възможните гледни точки. От друга страна проявата на немарливост не е мъжествена, нито привлекателна. С една дума, нормално и необходимо е да се грижиш за своята кожа.

От това какъв тип кожа имаш зависи какви продукти да използваш, за да се грижиш за нея. Не си мисли, че тези „глупости” за видовете кожа се отнасят само за жените, защото не е така. Вярваш или не, между мъжката и женската кожа има много по-малко разлики, отколкото хората смятат. Мъжката не е много по-груба и здрава и също понякога се нуждае от грижи, а и си има определен тип. Затова не само на жените им е необходимо да знаят дали кожата им е мазна, нормална или суха, ти също би трябвало да го знаеш. Също така познаването на типовете кожа може да ти бъде много полезно, когато четеш следващи статии по темата, а и когато чуеш, че някой има смесен тип кожа, няма да се чудиш "Какво по дяволите е това?!?"

И така, видовете кожи:

Нормална кожа: как да я познаем?

Ето признаците, по които дадена кожа се определя като нормална:

 • Малки, чисти пори
 • Гладък, розовеещ тен
 • Лицето не лъщи след почистване
 • Отлична еластичност
 • Малко или никакви петънца

  Как да третираме нормалната кожа?

  И така, ти си сред малкото хора, които имат късмета да са с нормална или иначе казано балансирана кожа. Това обаче не означава, че не трябва да се грижиш за нея. Ако не й обръщаш достатъчно внимание, тя може да изсъхне или да се повреди от прекомерно излагане на слънце, което ще доведе до по-бързо остаряване и поява на бръчки.

  Затова почиствай и овлажнявай кожата exfoliateвсеки ден и използвай слънцезащитен продукт, ако смяташ да прекарваш повече време на открито. Ексфолиирай поне два пъти седмично. (Ако не знаеш, ексфолиирането е процедура, чрез която се премахват мъртвите клетки от кожата и се подобрява кръвообращението й. Това става с помощта на специален продукт, наречен ексфолиант. Продават се много видове ексфолианти за различните видове кожа. Освен това ексфолиантът може да бъде под различни форми – маска, измивен гел и др.)

  Как да познаем мазната кожа…

 • LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here