8 начина да избегнеш дехидратацията

0
11368

Диня

Реклама

По време на летните жеги се потим повече и губим повече течности. Поради това е необходимо да отделяме специално внимание, за да избегнем дехидратирането на организма.

Ето няколко начина да вмъкнеш хидратацията в режима си:

1. Яж храни с високо съдържание на вода – динята е а най-добрият пример. Останалите плодове също са добър вариант.

2. Яж много салати – това, което важи за плодовете, важи и за зеленчуците. Включи в менюто си домати, краставици, тиквички, марули.

3. Пий вода преди хранене – това ще намали вероятността не само да се дехидратираш, но и да преядеш. Също така, избягвай да пиеш вода по време на хранене.

4. Дръж си бутилка с вода на лесно – така е по-малко вероятно да забравяш да пиеш вода през деня. Също така, ако си на закрито и не се потиш в жегата, има вероятност да забравяш да пиеш вода. Само че тя ти е необходима даже и когато не си навън, така че си постави за цел да пиеш поне по 8 чаши на ден, независимо къде се намираш.

5. Направи водата вкусна, за да не пропускаш да я пиеш. Това може да стане, като към водата си добавяш естествени овкусители – резенчета лимон, ментови листа.

6. Пий и други течности – например чай и сокове. Най-добре е соковете да са със 100% плодово съдържание.

7. Избягвай алкохола и газираните напитки – те спомагат за дехидратирането на организма. В случай, че пиеш алкохол, опитай се да пиеш по чаша вода след всяка чаша твърд алкохол – това ще предотврати дехидратацията.

8. Пий вода преди тренировка – така ще имаш повече сили и енергия. Пий по малко, за да не ти стане тежко.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here