Sony Rolly

0
222

Sony RollyВече всичко е ясно около мистериозната джаджа. Както ти обещахме, веднага щом мина представянето на Sony Rolly в Токио, ти представяме информацията, която имаме за него и която вече е значително по-удовлетворяваща.

Реклама

След седмици неясна и забулена в мистерия рекламна кампания в Интернет, вече знаем, че Sony Rolly все пак е mp3 player с 1 GB памет. Същевременно изпълнява ролята и на bluetooth безжични стерео колонки.

Потвърден е и фактът, че устройството се управлява чрез движения. В него има сензори, които реагират на движението на джаджата. Така височината на звука може да се променя, чрез завъртане на Rolly по посока на часовниковата стрелка или обратно. Песните пък могат да се сменят, като търкаляш Rolly напред-назад или като го раздрусаш.

Sony RollyКакто се виждаше от промоционалното видео, подобно на своя предшественик Muiro, Rolly „танцува” в такт с музиката. Освен стандартните движения, потребителите ще могат да създадат свои собствени на компютъра си чрез специален софтуер.

Rolly няма дисплей, но пък може да пуска файлове от компютъра ти, а вероятно и от мобилния ти телефон, чрез bluetooth. Форматите, с които работи, са mp3 и ATRAC (Adaptive Transform Acoustic Coding – аудио формат на Sony).

Теглото на джаджата е 300 г. Батерията издържа 5 часа. Има един бутон за play и stop.Предвидено е Rolly да се продава в Япония от края на септември и да струва 40 000 йени или около 175 британски лири. Засега никой нищо не казва за представяне в други страни и вече има предположения, че джаджата е направена само и единствено за японския пазар.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here