Преждевременна еякулация

0
4884

Двойка в леглото

Реклама

Всеизвестно е, че взаимното удоволствие, което си доставят един мъж и една жена в леглото, е най-пълно, когато и двамата достигат до оргазъм по едно и също време. Затова преждевременната еякулация може да бъде доста неприятна. Ако се случва два пъти в годината, това не е проблем. Ако обаче един мъж редовно свършва преди приятелката му и самият той да го искат, трябва да се направи нещо по въпроса.

Преждевременната еякулация е най-често срещаното сексуално смущение при мъжете. Тя се изразява в това, че мъжът се изпразва още преди самото проникване или веднага след него.

Причините
Според повечето специалисти те са най-вече психологически, но има данни, че могат да бъдат и физиологични.

Физиология…

В някои случаи например преждевременната еякулация може да е продукт на друго разстройство – еректилна дисфункция. Според някои изследвания между мъже, които страдат от този проблем, и мъже, които нямат такива оплаквания, има разлики в нивата на някои хормони, както и в чувствителността на гениталиите. Различни здравословни проблеми, както и някои лекарства, също могат да доведат до преждевременно изпразване.

… и психология

От друга страна, някои психологически моменти улесняват появата на това смущение. Например мъже, които са нетърпеливи да получат ерекция или се притесняват дали ще я задържат достатъчно дълго, често страдат от преждевременно изпразване.

Според някои лекари причина за преждевременно изпразване могат да бъдат ранните сексуални контакти, при които е имало желание за бързо свършване по различни причини, например да не ни хванат. Освен това, ако един мъж е израснал в среда, в която сексът се смята за нещо мръсно или греховно, той би могъл да развие чувство на вина, свързано със секса, и оттам да се старае да приключи с половия акт колкото може по-бързо.

Други сексуални проблеми също допринасят…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here