Зимата и сухата кожа

0
832

Сноубордист

Реклама

Това е проблем, с който повечето хора се сблъскват през зимата – суха, дехидратирана и раздразнена кожа. Студът влияе зле на кожата, особено на ръцете и лицето, но има начини този проблем да бъде преодолян.

Защо кожата изсъхва през зимата

Причините са ниската температура, ниската влажност на въздуха и студеният вятър. Всичко това води до нарушаване на липидния слой на кожата, който я предпазва от изсушаване. Допълнителен проблем създава сухият въздух в помещенията, в които работят печки и климатици.

За да предотвратиш изсушаването на кожата е необходимо да я поддържаш хидратирана. Ето няколко начина.

Мий се с хладка вода, а не с гореща

Горещата вода води до изсушаване на кожата, затова е по-добре да се миеш и къпеш с по-хладка вода.

За съжаление това не е много приятно, особено през зимата. Затова можеш да пробваш по-лек вариант – да си взимаш кратки душове, без да се напарваш прекалено. Или поне да не миеш лицето и ръцете си с прекалено гореща вода.

Ако кожата ти не е много суха, това може и да не ти е необходимо. Ако обаче е суха, имай предвид, че горещата вода, заедно с измивните препарати, води до допълнително изсушаване.

Хидратирай кожата след всяко миене

Колкото по-суха е кожата ти, толкова по-важно е след всяко миене и къпане да я хидратираш. Ако кожата на ръцете ти е суха и опъната, то определено ти трябва крем за ръце.

Още няколко неща…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here