Как да се избръснеш с прав бръснач

0
10724

Пособия за бръснене

Реклама

Съвременните самобръсначки спестяват време и усилия. Днес малко мъже имат желание и възможност да се избръснат с класическия прав бръснач от времето на нашите дядовци и прадядовци.

И защо ти е наистина да правиш нещо по по-трудния начин?

Причините могат да са няколко. Смята се, че бръсненето с бръснач дава по-гладък резултат и освен това самият процес има особено ретро очарование. Вероятно заради асоциацията с едни по-други времена, когато мъжете са ходели на бръснар, а бръснарницата е била запазена мъжка територия, не като днешните унисекс салони с непрестанното чуруликане, клюки и миризма на лак за коса.

Та, ако по някаква такава причина решиш да пробваш класическо бръснене с бръснач, имаш два варианта.

Първо, намираш си някоя сръчна и секси мацка, която да го направи вместо теб. Справка – агент 007 в “Скайфол”:

https://www.youtube.com/watch?v=PSTnSsvSHmA

Второ, не успяваш да си намериш сръчна и секси мацка, която да го направи вместо теб, и се налага да се научиш да се справяш сам. В този случай имаш нужда от кратко практическо ръководство.

Кратко практическо ръководство за бръснене с прав бръснач:

1. Бръсначът трябва да е перфектен

Преди да започнеш, увери се, че бръсначът е перфектен и че няма дефекти по острието. Ако има дефекти, или не го използвай, или го занеси на специалист да ти го оправи.

След това го наточи. Класическият прав бръснач се точи с кожен каиш.

2. Топла кърпа

При класическото бръснене с прав бръснач бръснарите първо покриват лицето ти с топла влажна кърпа. Това е добра идея, защото топлината прави космите по-меки и по-лесни за бръснене. Потопи една кърпа в топла вода, изцеди я и покрий с нея лицето си за няколко минути.

Пяната, начинът на бръснене и безопасността…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here