Атлантида е намерена с Google Earth?

0
518

Атлантида?

Реклама

Потребител на Google Ocean е забелязал мрежа от улици на океанското дъно. Тя се намира на едно от местата, където най-вероятно се е намирала Атлантида – на дъното на Атлантическия океан, на около 1000 км от северозападния бряг на Африка, близо до Канарските острови. Координатите на мястото са: 31 15’15.53N 24 15’30.53W.

Става дума за идеален правоъгълник с големина около 20 000 кв. км, който не изглежда като естествено образувание. Инженерът, който го е забелязал, твърди, че гледката много прилича на карта на град.

Атлантида?

Все още не знаем дали Атлантида е съществувала или е само древна легенда, описана още от Платон. Той разказва за нея като за остров, потънал в океана, след като жителите му направили неуспешен опит да завладеят Атина около 9000 години пр. Хр. Островът бил разрушен от земетресения и наводнения. Платон казва за Атлантида, че била „по-голяма от Либия и Азия, взети заедно”, разположена близо до Херкулесовите стълбове (Гибралтар). Атлантида била земя на огромни богатства, напреднала цивилизация и красива природа.

Учените смятат, че откритието е невероятно и че си заслужава да се изследва като възможност.

Това не е първото откритие, което дава надежди на науката – през последните години са се обявявали „доказателства” за съществуването на Атлантида, намерени край Кипър и южна Испания.

Google Ocean е продължение на Google Earth, което позволява виртуално разглеждане на океаните – на дъното, на морския живот и т.н.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here