Виенско коледно настроение

0
16603

Виена Класик Оркестра

Реклама

Музика, балет, солови изпълнения и много настроение – така можем да опишем концерта на Виена Класик Оркестра в Бургас на 15 декември.

Класическите виенски коледни и новогодишни концерти отдавна са се превърнали в неразделна част от празничното настроение. Дали ще гледаме традиционния новогодишен концерт на Виенската филхармония по телевизията с чаша кафе на 1 януари на обяд или ще отидем да слушаме виенска музика на живо, тези концерти несъмнено носят духа на Коледа.

Такъв беше и концертът на Виена Класик Оркестра в Бургас под диригентсвото на Даниел Каваца. Освен класическите изпълнения на произведения на Моцарт и Щраус, музикантите предложиха на публиката и уникалното си настроение под формата на импровизации и шеги с публиката, а балетът допълваше празничното настроение. Соловите изпълнения на сопраното Юдит Халаз и на двама от музикантите на цигулка накараха публиката първо да притихне, а след това да избухне в аплодисменти.

Разбира се, финалът бяха „На хубавия син Дунав“ и „Радецки марш“, с които виенските музиканти се разделиха с бургаската публика, но й оставиха част от коледното настроение на един от най-музикалните градове в света.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here