Първият Снежен Филм Фест започва днес

0
1090

Снежен Филм Фест

Реклама

Български филми за сняг, зима и спорт – това е идеята на Снежния Филм Фест, чието първо издание започва днес с прожекции в София.

Фестивалът ще представи по три филма в три града, за по три дни. Най-долу можеш да видиш програмата за София, Банско и Пампорово. Пътешествието на зимните филми предстои да включи и други градове в страната.

Деветте филма в програмата са български, правени са между 2005 и 2013 г. и са както за тези, които вече обичат зимните спортове в планината, така и за онези, за които това може да се превърне в повод да открият тази любов.

„За нас карането на сноуборд и ски е олицетворение на свободата и с тези филми искаме да запалим у вас същото преклонение и любов към природата, което ни кара да обичаме живота повече и повече с всеки нов ден.“, споделя Владо Трифинов, организатор на първото издание на Снежен Филм Фест.

Във филмите ще видим как живеят любителите на екстремни зимни спортове, как тренират, каква концентрация и отдаденост е нужна, за да постигат невероятните си спускания и акробатични изпълнения. Филмите показват какво вдъхновява техните герои и коя е основната причина да рискуват здравето и живота си при всеки нов навалял сняг.

Цената на билетите за София е 5 лв. за три филма, за Банско – 3 лв.

Програмата:

София, „Дом на киното“: 5, 7 и 8 февруари, 20 ч.

Банско, читалище „Никола Вапцаров „: 13, 14 и 15-и февруари

Пампорово, хотел “Перелик”: 20, 21 и 22-и февруари.

Филмите:

„3,2,1 Зима“ – автор Иван Тодоров

“ Free spirit week“ – автор Алеко Желязков

“ Изгубената Зима“ – автор Стоил Димитров и Емануил Емануилов

“ Скрити “ – автор Иван Тодоров

“ Promise Land “ – автор Стоил Димитров

“ Снежна Линия“ – автор Георги Гигов

“ Snow a days“- автор Стоил Димитров

“ Следи“ – автор Алеко Желязков

“ Its all good“ – Never Know Productions

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here