5 качества, които да покажеш на интервю за работа

0
154

Интервю за работа

Реклама

Интервюто за работа е опит за сделка. Ти се стараеш да продадеш своите умения, квалификации и лични качества на най-високата възможна цена, а работодателят се старае да намери най-добрия кандидат за работата на разумна за фирмата цена.

Затова при всяко интервю ти трябва да покажеш защо си струва да те наемат, и то при добри условия. За тази цел не е необходимо да се хвалиш или самоизтъкваш, а по-скоро да покажеш и да внушиш, че притежаваш качествата на добрия служител. Ето 5 от тях, които ще ти помогнат да убедиш потенциалния работодател, че си най-добрият кандидат.

1. Страст

Представи си, че ти си работодателят. Имаш двама кандидата за една позиция. Единият е от онзи тип хора, които толкова много харесват работата си, че тя за тях е забавление. Той влага страст в това, което върши.

Другият съвсем честно ти казва, че просто иска да пробва тази работа. Или че единствената причина, поради която иска мястото, е заплатата.

Ти кого би избрал?

Сега се върни на мястото на кандидата. По време на интервюто се постарай да внушиш на работодателя своята страст към работата, компанията или нейната мисия. Така ще покажеш, че си готов да влагаш всичко от себе си в работата си, което е ценно за работодателя.

2. Умения за комуникация

Това е нещо, което всеки работодател ще оцени много високо. Постарай се по време на разговора ви да покажеш, че умееш да комуникираш, да представяш идеи и да се обосноваваш добре.

Още…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here