11 начина да се събудиш

0
886

Кафе

Реклама

Петък следобед. В края на работната седмица се чувстваш изморен и сънлив и нямаш търпение да стигнеш до възглавницата. Само че трябва по някакъв начин да се стегнеш и да изкараш още няколко часа на работа. Кафе? Вече си пробвал, но ефектът е почти никакъв. Енергийна напитка? Не ти се ще да се тъпчеш с още течности след онези няколко кафета, които така и не свършиха работа. Тогава какво?

Има начини да накараш тялото си да се събуди, за да изкара още няколко работни часа. Ето някои идеи:

1. Кафе, но с една особеност

Пил си, не си се събудил, знаеш, че не трябва да прекаляваш, обаче въпреки всичко искаш още една чашка. ОК, вземи си, само че използвай един малък трик – сложи си по-малко захар или мляко от обикновено. Горчивият вкус ще ти помогне да се освежиш.

2. Чист въздух

Използвай почивката си, за да прекараш няколко минути навън, на пряка и естествена слънчева светлина. Не, да седиш на слънце до прозореца в офиса не е същото. Най-малкото чистият въздух навън ще ти помогне да се събудиш, да не говорим, че ще се снабдиш с витамин D.

3. Оскубване

Не, не се шегуваме. Хвани няколко косъма от косата си и леко се оскуби. После още няколко и така мини цялата глава. Това подобрява кръвообращението и освежава. За съжаление обаче този метод е ефективен само ако сънливостта ти е лека, в по-заспало състояние може и да не свърши работа.

4. Студена вода

Наплискай си лицето със студена вода. Този стар метод за събуждане е доста добър. Само действай внимателно – не искаш като излезеш от банята, да изглеждаш така, все едно си паднал в мивката. За максимален ефект след наплискването излез за няколко минути на чист въздух.

Още няколко идеи…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here