Ухание на увереност

0
776

Парфюми

Реклама

Съществуването на човешки феромони е спорно, обаче приятната миризма на парфюма ти все пак ти помага при общуването с жените.

Рекламите на парфюми и дезодоранти от десетилетия насам се състезават коя ще ни убеди най-добре, че едно напръскване ще ни превърнат в магнит за нежния пол. И това наистина е така, само че заслугата не е нито на самия парфюм, нито на мъглявата роля на феромоните. А на психологията.

Когато ухаеш добре, ти се чувстваш по-уверен в себе си. Мисълта, че ароматът те прави привлекателен, те кара да се отпуснеш, да флиртуваш по-свободно и да изглеждаш самоуверен. Иначе казано, не самият аромат изиграва роля, а това, че ти се чувстваш добре с него.

Това е доказано от едно британско изследване, в което на група жени показали видеа с мъже. Някои от мъжете били с дезодорант, останалите – без. Жените безпогрешно оценили мъжете с дезодорант като по-привлекателни от онези без дезодорант, въпреки че ги гледали на екран и нямало как да ги помиришат. Преди видеата жените гледали и снимки на същите мъже и ги оценили като еднакво привлекателни. Т.е., разликата била в държането на мъжете, не във външния им вид. Езикът на тялото на ухаещите и уверени мъже просто бил по-привлекателен за жените.

Изводът от всичко това е, че миризмата ни всъщност има много по-голямо значение за самите нас, отколкото за околните, и че когато миришем добре на самите себе си, изглеждаме по-уверени и привлекателни.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here