Как да разбереш дали те лъжат

0
802

План

Реклама

Обикновено твърде подробните истории не са истина. Ако приятелката ти ти разкаже твърде дълга история за това какво й се е случило, стъпка по стъпка, та е закъсняла за срещата ви за вечеря или пък ако твой служител ти даде детайлно обяснение защо не е свършил някаква работа, бъди нащрек. Има голяма вероятност тези дълги и подробни истории да са лъжи.

Това казват специалисти от университета в Портсмут, които са изследвали как се държат хората, когато извършват застрахователни измами. Оказва се, че когато лъже, човек мисли твърде много за историята, която разказва, и така дава подозрително много подробности за нея. Разликата между истинската и лъжливата история е, че при лъжата човекът е планирал предварително какво ще каже, затова дава толкова много подробности.

Доктор Лийл от университета в Портсмут твърди, че няма много истина в популярното схващане, че лъжците имат нервни жестове, отбягват погледа на човека срещу себе си и мигат често. Напротив, добрите лъжци са спокойни, защото са си измислили историята предварително.

Целта на специалистите е да развият по-добри методи за разкриване на застрахователни измами, но със сигурност умението да разпознаваш лъжливи истории е полезно не само в застраховането.

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here