Завръщането на мъжката гривна

0
350

По-точно, на един определен вид гривна – идентификационната гривна, която едно време са носили войниците по време на война и на която е била написана информация за собственика й. Онова, което преди 70 години е било една доста мрачна необходимост, днес се превръща в моден аксесоар.

Реклама

Още в средата на 20 век, след Втората световна война, този тип гривни стават доста популярни в западната част на света. Тогава мъжете започват да ги носят, за да си придадат все още модерния военен вид. Някои мъже дори са носели собствените си идентификационни гривни от войната като спомен от службата си. Други просто искали да отдадат почит на онези, които са били на фронта.

Популярните мъже от онези времена – като Марлон Брандо, Елвис Пресли и Джеймс Дийн – също започнали да демонстрират този военен стил, разхождайки се с такива гривни или подобните на тях плочки на синджир на врата.

Джеймс Дийн
Тогава: Джеймс Дийн

Днес тази мода започва да се завръща. Днешните известни мъже – като Майкъл Фасбендер, Чанинг Тейтъм и Лиам Хемсуърт – започнаха да демонстрират подобни военни аксесоари на партита и във фотосесии.

Дизайнерът на бижута Еди Борго казва по въпроса: „Има някои форми и символи в бижутерията, които са много мъжествени и идентификационните гривни са едни от тях.“

Моделите на идентификационни гривни, които лансират дизайнерите напоследък, са както от благородни метали – сребро и злато, – така и от материали като гума. Някои бижутери започнаха да предлагат и подобни аксесоари за жени.

Лиам Хемсуърт

Сега: Лиам Хемсуърт

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here