Костюм + обувки – чорапи = ?

0
965

Костюм + обувки – чорапи = ?
Да или не?

Реклама

Допустимо ли е да носиш костюм с обувки, но без чорапи? За почитателите на класическия стил този въпрос може да изглежда напълно безсмислен. Традиционното схващане е, че обувки без чорапи е като сандали с чорапи – нелепо.

И докато по въпроса за сандалите с чорапи не може да има дискусия (твърдо не!), при обувките без чорапи не е точно така.

Една от причините се казва Том Браун.

Той е дизайнер и основател на базираната в Ню Йорк марка Thom Browne. В последните си колекции Браун доста упорито лансира добре скроени по тялото костюми, с леко подкъсени панталони (показването на малко глезен е една от тенденциите на този сезон) и с обувки без чорапи.

Значи ли това обаче, че е допустимо едно официално нещо като костюма да се съчетае с нещо съвсем не официално, каквото са босите крака?

Зависи.

Това е до голяма степен въпрос на вкус и на избор. Зависи от случая, от костюма, от цялостния стил на онзи, който го носи.

И все пак има някои основни неща, които могат да ти бъдат от полза, ако се усетиш, че размишляваш дали да не обуеш обувки на босо, докато носиш костюм.

В работна среда по-добре избери чорапите

Работното ти място не е подходящо за експерименти на тема стил. Там е най-добре да се придържаш към най-широко приетите правила.

Официалните обувки са рисковани за без чорапи

Особено черните. Колкото по-лъскави и официални са обувките, толкова по-задължителни са чорапите.

Спортно-елегантните обувки по-лесно търпят боси крака…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here