Разкарай потните петна

0
525

Изпотен гръб
Топлото и влажно време през лятото поставя някои предизвикателства пред добрия външен вид, най-голямото сред които може би е борбата с изпотяването. В зависимост от това дали работиш на открито или на закрито, ето как можеш да предотвратиш притеснителните потни петна по гърба и подмишниците.

Реклама

Ако работиш на открито:

1. Носи дрехи от подходяща материя

Носи тениски, които са от леки, незапарващи материи. Най-добре е дрехите да са по-свободни, за да позволяват проветряване. Памучните тениски са много приятни, но те попиват потта и това често си личи. Изкуствените материи понякога са по-прикриващи по отношение на петната, обаче те спарват доста повече и това, даже и да не се вижда, се подушва.

Понякога и цветът или десенът на тениската също има значение за това доколко видимо е изпотяването.

2. Старай се да се охлаждаш

Не стой на слънце, използвай слънцезащита, шапка и слънчеви очила. И се хидратирай редовно. По този начин не само ще намалиш изпотяването, но и ще се погрижиш за здравето си.

Ако работиш в офис:

Най-вероятно офисът ти е с климатик, но ако не е – или ако ти се налага да излизаш навън, – потните петна пак са възможни.

Най-добрата ти стратегия в този случай е да си имаш резервна риза в офиса. Ако е възможно, дръж си една за резерва, за да може винаги, когато ти се наложи да отидеш на важна среща, да си спокоен, че имаш с какво да се преоблечеш. Така, даже да си се изпотил, смачкал, окапал и т.н., ще можеш да се появиш на срещата си в перфектен вид.

Независимо от това къде работиш са ти необходими и някакви продукти срещу изпотяване. Още по темата:

Продуктите срещу изпотяване

8 начина да се потиш по-малко

Как да махнеш потните петна от подмишниците

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here