Пролет 2011: цветовете в облеклото ти

0
359

Разнообразните цветове и умението да ги съчетаваш правят гардероба ти много по-свеж и интересен. Но боравенето с цветове за повечето от нас не е много лека задача, затова ето няколко основни правила, които ще ти помогнат да изглеждаш свежо и стилно през пролетта.

Реклама

Панталони

1. Цветните панталони

Освен черни, сиви, кафяви и тъмносини, панталоните могат да са и с доста по-ярки и интересни цветове. Как обаче да съчетаеш един цветен панталон?

Първо, започни с не толкова ярък цвят. Ако за първи път ще обличаш панталон, който не е черен или сив, не се хвърляй на оранжево. Избери си някакъв не много светъл нюанс на синьото или зеленото и чак по-нататък, ако прецениш, пробвай цветове като червено например.

Също така, ако искаш да носиш цветен панталон, внимавай с блузата. Колкото по-дискретна е тя, толкова по-добре. Сиво и тъмносиньо са добри варианти. Щампите са подходящи, само ако са достатъчно дискретни.

Цветните обувки

2. Цветните обувки

Зимата свърши и обувките вече не са само черни. Ако искаш да пробваш нещо по-цветно, започни със спортни обувки, защото официалните все пак е по-добре да са в класически цветове.

И не забравяй за съчетаването на цветовете – ако например си вземеш зелени маратонки, комбинирай ги с колан в същия цвят и внимавай да не прекалиш с разнообразието от цветове в останалата част от облеклото си.

Лилава риза3. Цветните ризи

Също както и при цветните панталони, при ризите в интересни и свежи цветове е важно да внимаваш с цвета на панталона. Комбинирай цветните ризи с дънки или изчистени ленени панталони в неутрални цветове.

 

Баланс на цветовете

За да използваш цветове в облеклото си, трябва да се стремиш към баланс. Т.е., да добавяш ярки цветове за по-свеж вид, но едновременно с това да внимаваш със съчетаването им и да не прекаляваш с твърде много цветове.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here