Обувките на пролет 2012: зелено

0
277

В началото на всеки пролетно-летен сезон дизайнерите на мъжка мода стават малко по-смели по отношение на цветовете и започват да предлагат ярки алтернативи на тъмните зимни нюанси. Тази тенденция се вижда не само при дрехите, но и при обувките.

Реклама

За пролет 2012 има някои доста смели предложения, на някои от които се спряхме. Общото между моделите, които си харесахме, е зеленият цвят. Той е свеж, без да бъде натрапчив, което прави тези няколко идеи доста приятни.

Изцяло зелени

Зелени обувки

Това е официален вариант във велур, който може да се съчетае със зелена риза например. При всички случаи, ако решиш да пробваш подобен ярък цвят, трябва не повече от една от дрехите ти да е в него. Останалите е най-добре да са в основни цветове като бяло, бежово, сиво и т.н.

(модел на Florsheim by Duckie Brown)

Зелени акценти

Зелени обувки

Зелени обувки

За онези, който не са готови да сложат обувки в ярък цвят, остава вариантът с класически цвят с ярък акцент. В първото предложение акцентът е в горната част на обувката, а във второто – при подметките и връзките. И двата варианта са свежи и могат да се съчетаят с друг дискретен аксесоар в зелено като колан или вратовръзка.

(модели на Mark McNairy и Walk-Over)

Малко повече цвят

Затоплянето на времето е добър повод да освежиш гардероба си, като добавиш към него няколко свежи цвята. Само не забравяй – не залагай на повече от един ярък цвят по едно и също време и не прекалявай с него, колкото и да е свеж. Колкото по-дискретно, толкова по-добре.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here