Лъмбърсексуалният мъж

0
15899

Лъмбърсексуалност

Реклама

Откъде идва думата?

„Lumbersexual“ идва от „lumber“, което значи „дървесина“. Думата се използва в съчетания с други думи, като всички се въртят около живота навън, физическата работа и мъжете с бради.

Но за брадата след малко.

Как се стига от дървесината до нов стил? Urban Dictionary дава следния отговор в дефиницията си на лъмбърсексуалност: „Лъмбърсексуалният мъж е метросексуален мъж, който има нужда да запази усещането за суровия живот без удобства и затова решава да поддържа брада.“

Иначе казано, лъмбърсексуалността е израз на желанието да се върнем към живота преди удобствата, когато имаш една колиба в гората, един огън и едно канче с кафе. И понеже никой не иска наистина да замени съвременния си живот с живот в някаква идеалистична представа за миналото, избираме просто да си пуснем брада.

Брадата е основна за лъмбърсексуалността. Но за нея след малко.

Метросексуален =>> лъмбърсексуален

До голяма степен лъмбърсексуалността се е развила като отговор на метросексуалността. Вместо тесните панталони на метросексуалния мъж, лъмбърсексуалният носи това, което в магазините се нарича „regular fit“. Вместо да е гладко избръснат, има брада. Същите пари, които метросексуалният харчи, за да изглежда чист и спретнат, лъмбърсексуалният харчи, за да изглежда така, все едно току-що слиза от планината.

Дали това наистина е така е друга тема. Като цяло не можеш да очакваш да намериш пълен комплект инструменти в раницата на лъмбърсексуалния мъж. По-скоро очаквай да намериш MacBook.

И обратно към брадата

Както на няколко пъти казахме, тя е ключова. Лъмбърсексуалният мъж задължително е с брада, за която се грижи внимателно с цел тя да изглежда небрежна. Дължината и конкретният стил са въпрос на избор. По желание брадата се комбинира с удобна и топла шапка, широки дънки, карирана риза. За най-големите ентусиасти – и с брадва, за автентичност.

Дали да станеш лъмбърсексуален

Всяка нова тенденция ни поставя пред въпроса дали да я следваме или не. Както се сещаш, ние не можем да ти дадем отговор.

Всичко е въпрос на личното ти предпочитание. От една страна не е необходимо да си като всички останали – когато има нова тенденция, много хора започват да я следват и ако и ти си един от тях, ще си просто един от многото. От друга, лъмбърсексуалността не изисква нищо, което един мъж в един или друг момент не е искал да пробва – малко по-небрежен вид и брада. Което е доста по-приемливо за повечето мъже от метросексуалността.

Също така, не забравяй, че тенденциите са източник на идеи, а не правила. Винаги е най-добре да имаш свой собствен стил.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here