Костюм с къси панталони – да или не?

0
231

Perry Ellis
Модел на Perry Ellis

Реклама

Комбинацията от сако и къси панталони е доста популярна от известно време. От няколко сезона насам в повечето пролетно-летни колекции на дизайнерите присъстват такива предложения. Значи ли това, че трябва да имаш такъв костюм в гардероба си?

Проблемът с тази комбинация е, че тя съчетава нещо официално – сако – с нещо неофициално – къси панталони. Т.е., като облечеш такъв костюм, ще си едновременно официален от кръста нагоре и неофициален от кръста надолу. Доста ми е трудно да си представя ситуация, в която това ще ти е полезно, освен може би ако работиш като телевизионен водещ и зрителите те виждат само до кръста. И все пак това е доста специфичен случай.

Има и друго – хората имат склонност да не възприемат насериозно мъж с къси панталони. Особено ако става дума за бизнес среда.

Значи ли всичко това, че костюмът с къси панталони не е необходим за гардероба на един съвременен стилен мъж? Ами, като цяло да, това значи. Все пак обаче има изключения.

Има случаи, в които можеш да си позволиш да излезеш по къси панталони и сако. Ето кои са те:

– ако отиваш на бизнес пътуване на Бермудите;

– ако учиш в учебно заведение с дрес код, в който специфично пише „къси панталони и сако”;

– ако работиш на място, в чийто дрес код изрично е отбелязано, че дългите панталони са забранени;

– ако си се разхождал с костюм из гората, където крачолите на дългия ти панталон са били хванати в капан за животни и ти се е наложило да отрежеш панталона си до коленете, за да можеш да избягаш.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here