Мъжка мода есен 2010: планински стил

0
428

Banana RepublicЗимата идва със своите дълги работни дни, в които само кратката кафе пауза те отвлича за малко, преди отново да трябва да се върнеш към задълженията.

Реклама

Само че зимата не е само работа. Тя е и планински екскурзии, кратки и по-дълги почивки, туризъм и забавления. За онези от нас, които обичат зимата, защото могат да се овъргалят в снега, да замерват приятелката си със снежни топли и да прекарват топли вечери в хубава компания в някоя хижа, костюмът няма да свърши работа. Ще ни трябват планински дрехи.

Спортните дрехи са част от всяка есенно-зимна колекция. През есента и зимата на 2010 г. това също е така. Има няколко основни тенденции в планинско-спортния стил през предстоящия сезон:

Слоеве

Подходящото съчетаване на слоевете от дрехи е нещо, което ти е необходимо през всеки сезон. За зимата обаче, особено за планина, пътуване и спорт, слоевете са особено важни. Тъй като ту се движиш, ту спираш за почивка, а и местата се сменят, активният начин на живот през зимата изисква да си подготвен за различни температури. Най-добрият начин да се подготвиш е да се облечеш на слоеве – например по-тънка блуза, пуловер и дебело яке. (вляво – съчетание от колекцията на Banana republic)

Gant by Michael BastianЯкета и грейки

Якето ти държи топло, само че грейката без ръкави си има собствени предимства. Тя е за по-меко време, както и за случаи, в които искаш ръцете ти да са свободни от огромните ръкави на планинското зимно яке. Под грейката сложи топъл пуловер. Най-добре, ако имаш възможност, вземи и якето, и грейката, когато тръгваш на път през зимата. (вдясно – модел на Gant by Michael Bastian)

Големи и топли пуловери

Въпреки че изглеждат така, сякаш тежат един тон, топлите и големи пуловери всъщност са леки и приятни за носене, ако са от качествена материя и с подходяща плетка. Те са чудесни както за планината, така и за офиса, ако костюмът там не е задължителен. Бонус: този тип пуловери карат поне 80% от жените да искат да се гушнат в теб, за да се стоплят (данните са от непредставително проучване на Vratovrazka.bg).

Пуловери
Пуловери от Ermengildo Zegna и Banana Republic

Спортен модел от Bottega Veneta и два от Emporio Armani:

{morfeo 420}

Очаквай още за тенденциите в мъжката мода през есента и зимата!

Виж още:
Английският стил в мъжката мода през есен/зима 2010
Костюми есен 2010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here