Дебатът за късия ръкав и вратовръзката

0
566

Риза с къс ръкав с вратовръзка?

Реклама

Въпреки правилото, че риза с къс ръкав не се носи с вратовръзка, могат да възникнат някои съмнения. Тази комбинация присъства в някои модни колекции, а можем да я видим и на улицата. И започваме да се чудим: наистина ли късият ръкав и вратовръзката са толкова лоша комбинация?

Да, за официални и делови събития тази комбинация е лоша. За неофициални би могла да проработи (виж най-накрая), но с много „ако” и резултатът е несигурен.

Официалното облекло

Няма нищо лошо да експериментираш с външния си вид. Когато обаче се обличаш за официален повод или за работа, просто не е моментът за проби и грешки.

Мъжкото официално облекло се променя изключително бавно. Ако разгледаш няколко снимки на български възрожденци, ще видиш, че преди един век основните мъжки дрехи са били същите, каквито са и днес. Този тип облекло просто не се променя така лесно.

Това донякъде е добре – има правила, които ти помагат при избор на подходящо делово облекло. Едно от тези правила е да не слагаш вратовръзка на риза с къс ръкав.

Комбинацията къс ръкав плюс вратовръзка няма репутация на нещо стилно. Свързва се с американската работническа класа и по-точно с нейни представители, успели да се издигнат до някакъв не много важен пост.

Но не това е основната причина да не пробваш нещо такова. Причината е далеч по-проста: ризата с къс ръкав е неофициална. Вратовръзката е официална. Смесването на стилове не е добра идея.

А ако е много горещо?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here