10 правила на съвременния стил

0
930

Майкъл Макари

Реклама

“Не подценявай ролята на дрехите, но и не ги взимай – а не взимай и себе си – твърде насериозно.”

Художественият директор на Perry Ellis Майкъл Макари има богата биография в модния свят. Работил е за Giorgio Armani, Polo Ralph Lauren, Calvin Klein, J.Crew. Отскоро е в Perry Ellis, където в момента работи по новата колекция на марката за Седмицата на модата в Ню Йорк през септември.

Пред списание Details Майкъл Макари споделя правилата на съвременния мъжки стил така, както той ги вижда:

1. Съвременният стил означава да се обличаш с увереност. В днешно време един мъж може да взима идеи от списания, блогове, известни личности или от любимата си марка, но истинската му увереност идва от култивирания личен стил. Един мъж има истински стил, когато е верен на себе си и не се опитва да прилича на никого.

2. По-добре е да инвестираш в чифт качествени обувки, отколкото в чифт модерни обувки. Добре направената обувка става по-добра с времето, дава ти часове комфорт и си струва поправката, когато се поизноси.

3. Вземи си и универсален костюм за всеки сезон и инвестирай в добър шивач, който да го направи точно за теб. Също така, ти трябва една удобна горна дреха, която става за всичко – за пътуване и за взимане в чантата за в случай, че вали.

4. Аксесоарите ти трябва да са лични и оригинални: семеен пръстен или специален подарък са най-добрите аксесоари, а и обикновено се комбинират с дрехи за всякакви сезони. Но ако не изглежда естествено, не ги носи. Важно е решението дали да сложиш едно нещо или не да си е твое.

5. Какъвто и да е сезонът, обличането на слоеве е добра идея. През ранната пролет и есен винаги имай под ръка лека горна дреха, която да можеш да облечеш в случай на застудяване или дъжд.

6. Ако поддържаш брада и/или мустаци, редовно посещавай бръснар. Това е релаксиращо и поддържа вида ти професионален и свеж.

7. Най-много ми харесва влиянието на спортните дрехи в модата. Смятам, че това е идеалният модерен начин да се обличаш едновременно стилно и удобно.

8. Любимият ми вид чанта е раницата. Тя поддържа раменете ми в равновесие и изглежда страхотно с всяка дреха – от костюм до анорак.

9. Моята филосoфия е: не се страхувай да поемаш рискове, но винаги бъди честен със себе си по въпроса дали дадено нещо ти стои добре или не. Имай увереността както да носиш това нещо, така и да го оставиш в магазина за някого, на когото ще стои по-добре. В крайна сметка всичко това са просто дрехи. Не подценявай тяхната роля, но и не ги взимай – а не взимай и себе си – твърде насериозно.

10. Мъжете трябва да имат различни алтернативи на костюма. Сложи жилетка върху елече и панталони с риза и вратовръзка. Експериментирай с няколко слоя под или върху сакото за повече удобство и топлина. Днес всичко е въпрос на разнообразяване и на увереност да разшириш възможностите на гардероба си, да мислиш извън рамките.

Снимка на Майкъл Макари: Perry Ellis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here