Избери си подходящ парфюм

0
33

Парфюм

Реклама

Пето. Парфюмът и типът кожа

Както при избора на всеки козметичен продукт, и тук трябва да се съобразиш с типа на кожата си.

Мазна кожа – тя предполага по-активни химични процеси в тялото. Повечето мазнини по кожата могат да си взаимодействат с парфюма, като по този начин направят аромата по-силен и по-продължителен. Другият вариант е по-лош – тези мазнини и потта могат да се смесят с парфюма и да развалят хубавата му миризма.

За да се справиш с тази опасност, избирай леки аромати и не си слагай големи количества. Избягвай парфюмите, които имат нотки на мускус, и се спирай на цитрусови и дори цветни миризми.

Суха кожа – обратно на мазната, тя задържа парфюма много по-малко време. Затова трябва да се слага по-често. И все пак не прекалено често, защото етиловият алкохол в основата на парфюма може допълнително да изсуши кожата ти. Как да решим тази дилема?

Със “зимни” аромати. Парфюмите, направени за зимния сезон, са по-силни и издържат по-дълго – това намалява необходимостта от често пръскане.

Чувствителна кожа – при нея най-голямата опасност е да се използва силен парфюм, заедно с други козметични продукти. Затова ако кожата си е склонна към акне и обриви, по-добре не слагай парфюм, след като си нанесъл силен балсам за след бръснене или силен дезодорант. Правилата за избор на парфюм тук са същите, както при чувствителната кожа, само че е добре и да търсиш продукти, които са само с естествени съставки, за да сведеш до монимум опасността от алергични реакции.

Както се сещаш, ако кожата ти е нормална, тя няма такива голями изисквания.

Шесто. Как да го сложиш?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here