Щрихи от етикета за обща употреба – 4

0
1514

РозаЗа етикета на мъжката тоалетна, ресторантите, кавалерството и шапките…

Реклама

Цветята

Вече сме писали какви цветя се подаряват при различни поводи, затова сега ще се спрем само на едно – розите. Недей да подаряваш червени или розови рози на жена, към която нямаш по-специален интерес. Тези рози винаги означават любов и страст, затова не рискувай да ги подаряваш на приятелки и познати, с които нямаш намерение да минаваш линията на приятелството.

Има още едно значение на розите – обич тип уважение. Затова те са подходящи за подарък за майка ти или за друга жена, към която изпитваш уважение.

Ако случаят не е нито един от тези два, спомни си за всички останали цветя – лилии, хризантеми и т.н.

Шапката

Тя е нещо чудесно, което допълва външния ни вид, топли през зимата и ни пази от слънцето през лятото. Обаче има моменти, в които трябва да я махаш. А именно – когато влизаш в обществени сгради по работа, когато си на бизнес среща, когато си на лекции или училище и т.н. В тези случаи не е учтиво да си с шапка и е възможно, ако забравиш да я махнеш, някой да ти направи забележка, което е доста неприятно.
Лактите на масата

Още от малки ни втълпяваха, че не трябва да си слагаме лактите на масата по време на хранене. Има обаче някои особености. Разбира се, в неофициална обстановка няма проблем да седиш както ти харесва; също така, дори в по-официални ситуации можеш да си сложиш лактите на масата, НО само между сервирането на отделните ястия, т.е. когато никой на масата не яде.

Ресторантите и дамите…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here