Пак закъсняваш за работа?

0
270

Часовник

Реклама

Постоянните закъснения са неприятно нещо. Бързането рано сутрин, стресът, забравеният телефон, ядосаният шеф – тези неща не са никак забавни.

Затова е време да спреш да закъсняваш. Това далеч не е трудна задача, стига да направиш две неща: да установиш каква е причината за закъсненията ти и да предприемеш действия да я неутрализираш.

Ето 6 чести причини за закъснения и как да се справиш с тях:

Причина 1: успиваш се

Сутрин алармата звъни, само че на теб не ти се става. Искаш още пет минутки сън. После още пет. И изведнъж се оказва че минутките са се натрупали и ти закъсняваш.

Решението

Лягай си по-рано. Липсата на сън и хроничната умора са много неприятни, затова трябва да се справиш с тях, като се постараеш да се наспиваш добре. За тази цел си лягай по-рано – така ще се събуждаш по-рано и по-свеж.

Причина 2: искаш да свършиш само още едно нещо

Да, виждаш часовника, само че смяташ, че имаш време да напишеш още един имейл, както и да прочетеш още една новина. Това е много честа причина за закъснения – хората просто не преценят, че в един момент вече нямат време да свършат още едно нещо.

Решението

Надхитри сам себе си. Постави си някаква задача, която трябва да свършиш, като пристигнеш на работа. За да я свършиш обаче, трябва да тръгнеш 10 минути по-рано. Имаш да прочетеш някакъв доклад или да разгледаш няколко оферти? Остави ги за след като пристигнеш в офиса. Така ще имаш стимул да побързаш.

Причина 3: не преценяваш правилно времето си за пътуване

Винаги си смятал, че ти отнема 30 минути да стигнеш до работа. Само че някакси все закъсняваш. Идея си нямаш защо, при положение, че тръгваш навреме.

Решението

Сметни колко време ти отнема, за да стигнеш до работа. Като нищо ще се окаже, че не са 30, а 45 минути. След като веднъж уточниш колко точно време ти трябва, ще можеш да сметнеш в колко часа трябва да излезеш. Така през цялото време, докато се приготвяш, ще знаеш колко време имаш.

В последния момент не можеш да си намериш ключовете…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here