Седни на ново място в офиса

0
6472

Офис

Реклама

Знаеш ли че…

Според Бен Уейбър, шеф на бостънска компания, която анализира комуникацията на работното място с помощта на сензори, между 40 и 60% от всички разговори, които водиш през деня, са със съседите ти по работно място. Това включва не само разговорите лице в лице, но и имейл комуникацията. Вероятността да си говориш с някого, който е през две бюра от теб е едва 5-10%.

Една интересна история…

В MODCo Media, рекламна агенция в Ню Йорк, решили да изпробват подхода с разместването на служителите. За шест месеца те смесили счетоводителите с медиа купувачите с надеждата, че двата екипа ще обменят умения чрез нещо като осмоза (като си слушат телефонните разговори и т.н.)

В резултат на този експеримент MODCo спестили няколкостотин хиляди долара за една година, което обаче било лоша новина за счетоводителите. Оказало се, че медиа купувачите започнали да разбират финансовия аспект на работата, и на агенцията вече не й трябвал цял счетоводен отдел. Сега медиа купувачите сами си правят сметките в движение и накрая главният финансист на компанията само проверява работата им.

снимки: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here