Седни на ново място в офиса

0
13573

Офис

Реклама

Едно от най-неприятните усещания за един работещ човек е чувството, че стоиш на едно място. Възможно е това наистина да е така, но е възможно и да имаш нужда от нещо съвсем просто – да смениш мястото, на което работиш. Т.е., да отидеш на друго бюро, в друго помещение, в друга сграда и т.н.

Кристиан Каталини от MIT (Massachusetts Institute of Technology) е провел проучване сред група учени, които сменяли местата си и всеки ден работели в различна сграда. Оказало се, че тези “пътуващи” учени са по-склонни да експериментират в работата си. Това довело до няколко лоши идеи, но и до няколко гениални хрумвания.

Според Каталини групирането на работниците по сферата им на работа води до повече фокус и по-голяма ефективност, но групирането на хора, които работят в различни сфери, може да доведе до иновации.

Вариант на тази идея е да изпратиш някой по-приказлив работник при група по-сдържани, за да видиш дали обменът между тях няма да накара сдържаните да говорят повече и да споделят някои добри идеи.

Това изглежда като полезно знание най-вече за онези от нас, които са в позицията да разпределят хора. Но и да не си мениджър, можеш да подхвърлиш идеята на шефа си или, ако е възможно, сам да провериш дали няма да работиш по-добре, ако смениш мястото си.

Знаеш ли че…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here