Кандидатстване за работа: темата на имейла

0
12467

Имейл
снимка: sxc.hu

Реклама

4. Използвай логични ключови думи

“Кандидатура” е такава дума. Както и “позиция”. Това са думи, които насочват вниманието на получателя директно към целта на имейла ти. Освен това тези думи са полезни, ако по-късно получателят търси в пощенската си кутия точно твоето писмо.

5. Напиши името си и позицията

Ако името ти е в темата – както в примера “Иван Иванов – кандидатура за мениджър продажби”, – това ще направи кандидатурата ти по-лесна за намиране и отличаване от останалите. Не забравяй и позицията, както и референтния й номер, ако има такъв.

6. Добави титлите си, ако имаш такива

И ако са съществени за позицията, за която кандидатстваш, разбира се. Използвай съкращения, защото нямаш много място – инж., д-р и т.н.

7. Вмъкни препоръките си

Ако сметнеш, че е важно кой те е препоръчал за тази позиция, пиши и това в темата.

Например: Препоръчан от Петър Петров за експерт логистика

8. Не използвай главни букви

Писането с главни букви се смята за писмения еквивалент на крещенето, така че това не е нещо, с което искаш да привлечеш вниманието на получателя на имейла ти. Ако има нужда да структурираш темата, използвай тирета, двоеточия и т.н.

Ясно е, че няма как едновременно да бъдеш кратък и да пишеш в темата всичко това – кой си ти, кой те е препоръчал, какви квалификации и титли имаш, за каква позиция кандидатстваш.

Във всеки отделен случай трябва да преценяш какво от всичката тази информация е най-важно – дали е по-важно кой си ти, или кой те е препоръчал, или какви квалификации имаш. Така ще увеличиш вероятността получателят да кликне точно на твоя имейл и да бъде впечатлен от твоята кандидатура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here