В очакване на работа-мечта

0
1

Облаци

Реклама

Много често ни се налага да избираме неща, които са далеч от мечтите ни. Искаме по-хубава работа, по-голямо жилище, по-нов автомобил, но се налага да се задоволим с по-малко с идеята, че някой ден ще имаме и повече.

Когато става дума за работа, има две страни на това да работиш работа, която не ти харесва, в очакване на по-добра.

Положителната: това е някакво начало

Има мнения, според които е по-добре да търсиш повече, да чакаш, но да намериш идеалната работа, вместо да приемеш някоя, която не ти харесва особено. Колкото и да е хубаво да искаш винаги най-доброто обаче, понякога най-доброто е именно да се задоволиш с нещо, което не ти харесва. Временно.

Работата, макар и да не е работата-мечта за теб, ти дава организираност и опит, които не можеш да придобиеш по друг начин, освен с практика. Освен това CV-то ти ще изглежда до по-добре, ако е по-пълно. Също така, работата ти дава контакти и възможности, които можеш да използваш, за да потърсиш по-късно своята работа-мечта.

Отрицателната: вероятно е да се примириш

Колкото и да е важно да започнеш каквато и да е работа, за да трупаш опит и да изкарваш пари, не забравяй, че искаш нещо повече. Ако сам не се стремиш да работиш именно с целта да се развиваш и да си намериш по-добра работа, това няма да се случи от само себе си.

Още: Каква работа искам?

снимка: sxc.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here