Да похапнеш с шефа

0
118

ПрибориСлед като седнеш, колкото и да си нервен, не си играй с приборите и не ги използвай за тема за разговор! Не си там, за да говориш за лъжици, а за да продадеш способностите си на възможно най-висока цена.

Реклама

Ако забележиш, че домакина – т.е., потенциалният ти работодател – не използва правилно приборите, това не значи да правиш като него. Старай се ти да се храниш правилно и не посочвай грешките на другите. Ако обаче не знаеш как точно се яде дадена храна, гледай как го правят всички останали и прави като тях.

КелнерАко имаш съмнение дали едно ястие може да се яде с ръце или не, избери варианта с приборите.

Салфетката/кърпата

Тя е за скута ти. Ако ти се наложи да станеш по време на храненето, остави салфетката на стола си, като леко я сгънеш. Едва след като яденето е приключило, имаш право да оставиш кърпата на масата, отляво на чинията си. Не я оставяй в чинията. Също така, салфетката е там с едно основно предназначение – да държи остатъците от храна далеч от лицето ти. Затова не се притеснявай да я използваш. Бърши устата си всеки път, щом това е необходимо, само го прави дискретно и без да заравяш лице в кърпата.

Ако изтървеш салфетката на земята и можеш лесно да достигнеш до нея, вземи си я. Ако обаче, за да я вземеш, трябва да привлечеш вниманието на целия ресторант, като започнеш да лазиш под масата, се откажи. Помоли келнера за нова салфетка.

Яденето…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here