Бъдещето на компютрите в автомобилите

0
89

„Форд“ пък ще предложат на пазара напълно функционален бордови компютър (долу) с всичко необходимо, включително и клавиатура. Така шофьорът ще може да спре за почивка и докато си пие кафето, да си провери пощата и да изпрати някое служебно писмо.

Реклама

Ford

Разбира се, почивката не може да се пренебрегне и затова от AT&T са разработили цяла система за забавление за автомобила, която включва 22 сателитни телевизионни канала и антена на покрива на колата.

Все повече автомобили предлагат удобства, подобни на Sync на Ford. General Motors пък, със своята система OnStar, ни предлагат да отключваме вратите на колата си от разстояние, да намаляваме подаването на газ при кражба на автомобила и да набираме спешния номер 911 (за САЩ) при катастрофа. Toyota планира да пусне модели с подобни системи през следващото лято.

Удобствата, които улесняват шофирането, ще стават все по-значими и може би съвсем скоро автомобилите практически ще се карат сами, смятат някои представители на компаниите производителки на компютърни системи за коли. Също така, съвсем скоро вероятно ще можем да персонализираме таблото на колата си по същия начин, по който нагласяме мобилния си телефон в зависимост от нуждите и вкусовете си.

Още: Говореща кола: Sync на Ford и Microsoft

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here