10 факта за женските гърди

0
448

Монокини7. Монокините са измислени през 1964 г.

Реклама

Мъдрият дизайнер се е казвал Руди Гернрайх. Оригиналните монокини имали презрамки. И макар че още със създаването си монокините станали голям хит и се продали огромни количества от тях, в началото малко жени се осмелявали да ги носят на публично място. Когато показали дизайна за пръв път в списание Look, моделът била една проститутка от Бахамите.

8. Съществуват лепенки, чиято цел е да прикриват голотата.

По различни причини, най-вече свързани с ограничения спрямо голите женски гърди, са се появили лепенките, които най-често скриват само зърната на гърдите. Тъй като някои закони забраняват само показването на зърната на публично място, а не на гърдите, лепенките са начин да се заобиколи забраната. За тази цел ги използват еротичните танцьорки на онези места, където им е забранено да си показват зърната (както е например в някои американски щати).

9. Средният размер на зърната на гърдите е 1 сантиметър.

Има се предвид колко е щръкнало зърното от ареолата навън.

10. Ще се изненадащ от причината, поради която ни харесва гънката между женските гърди.

Според британския зоолог и етнолог Дезмънд Морис гънката между женските гърди е привлекателна за мъжете, защото имитира цепката на женския задник. Отново според Морис човешкият задник е уникален, защото останалите примати имат доста по-плоски задни части.

Още по темата: Още 10 факта за женските гърди

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here