Porsche Cayenne 2015

0
8803

Porsche Cayenne Turbo 2015

Реклама

Догодина Porsche Cayenne ще е по-мощно, по-икономично и с повече стандартни екстри.

Въпреки че Porsche се свързват предимно със спортни и доста мощни автомобили, компанията работи и в посока оптимизиране на консумацията на гориво и повече екологичност, като същевременно се запазва качеството на представянето. Затова в един от новите варианти на Cayenne има и електрическа батерия.

Така автомобилът става първото SUV от толкова висок клас, което предлага хибридна версия (Cayenne S E-Hybrid).

Cayenne S E-Hybrid съчетава елекрически двигател (96 к.с.) с 3-литров V6 двигател (333 к.с.). Двата двигателя заедно водят до максимална скорост 243 км/ч и ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,9 секунди.

Само с електрическия двигател колата може да се кара 36 километра. Зареждането на електрическата батерия може да става по два начина – или с включване в мрежата, или с включване към бензиновия двигател, когато автомобилът е в движение.

Хибридният модел е един от петте варианта на Cayenne 2015. Останалите са две дизелови версии (Cayenne Diesel и Cayenne Diesel S), Cayenne S и Cayenne Turbo.

Cayenne S е с нов, по-малък V6 3,6-литров двигател, който обаче се представя по-добре от по-големия двигател на второто поколение Cayenne S. Новият модел ускорява до 100 км/ч за 5,5 секунди и има максимална скорост 259 км/ч.

На върха на всичко това без съмнение стои Cayenne Turbo (на снимката) със своя 4,8-литров V8 двигател с мощност 520 к.с., максимална скорост 279 км/ч и ускорение до 100 км/ч за 4,5 секунди. Turbo има и доста стандартни екстри като сателитна навигация, звукова система Bose и саморегулиращо се въздушно окачване.

Официалното представяне на новите модели ще е на автоизложението в Париж в началото на октомври.

За Европа цените започват от 66 260 евро за Diesel и стигат до 128 378 евро за Turbo.

{morfeo 983}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here