LZ-1 предизвиква Tesla

0
251

Tesla S
Tesla S

Реклама

Малко известна корейска фирма смята да представи електрически автомобил, който ще се представя по-добре от моделите на сегашния лидер на пазара Tesla.

Компанията Leo Motors съобщава, че суперавтомобилът LZ-1 се подготвя за дебют още през 2011 г. Те казват още, че са разработвали LZ-1 в продължение на 5 години.

Основните материали, от които е построен LZ-1, са въглеродни нишки и алуминий. Производителите обещават доста добри характеристики – скорост до 250 км/ч и ускорение от 0 до 97 км/ч за 2,9 секунди. Това би означавало, че LZ-1 със сигурност ще се нареди сред най-бързите електрически – а и не само електрически – автомобили в света.

Корейците обещават още, че автомобилът ще може да изминава 400 км с едно зареждане, т.е., в това отношение представянето му ще е същото като на Tesla Roadster, само че останалите характеристики на LZ-1 ще са по-добри.

Междувременно Leo Motors работят и по друг, хибриден модел – LZ-1H, – който ще изминава 900 км с едно зареждане.

Все още няма официални снимки, а и повечето детайли за LZ-1 са все още неизвестни, но със сигурност появата на нов играч на пазара на електрически автомобили ще го направи още по-интересен.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here