Lotus Exige S от “Бесни страшни пенсии 2”

0
1160

Lotus Exige S

Реклама

“Бесни страшни пенсии 2” (RED 2) е екшън, който си струва да гледаш само заради Катрин Зита Джоунс. Ако добавим и Брус Уилис, Джон Малкович, Антъни Хопкинс и един особено лъскав син Lotus, нещата стават още по-интересни.

Новият Lotus Exige S се появява към края на филма, но определено е една от звездите му. Разбира се, автомобилът се появява в екшън сцена с много преследване и стрелба по лондонските улици, демонстрирайки скорост, ускорение и въртене на 360 градуса.

Lotus Exige S е спортен модел с максимална скорост 274 км/ч и мощност 345 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4 секунди.

Зад волана на Lotus-а във филма е героят на Лий Бюнг-Хун – наемният убиец Хан. Каскадите обаче са снимани с друг шофьор – Мат Бекър, който е главният инженер в отдела за тестване и развитие на Lotus.

Интересно е, че бащата на Мат – Роджър Бекър – е каскадьорът, който е карал Lotus Esprit-а във филма за Джеймс Бонд “Шпионинът, който ме обичаше” (1977).

Когато Lotus се съгласяват да предоставят три от четирите си готови по това време бройки от Exige S за снимките на “Бесни страшни пенсии 2”, почти единственото им изискване е каскадите да се изпълняват от Бекър.

За целите на снимките двигателят на една от трите коли е трябвало да бъде махнат, а самата кола – качена на платформа, за да се заснемат необходимите сцени.

А ето го и Lotus Exige S в действие:

https://www.youtube.com/watch?v=VvvSjTcGRx0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here