Jaguar C-X75

0
313

Jaguar C-X75

Реклама

По случай 75-годишнината си Jaguar представиха концепция за електрически суперавтомобил с реактивен двигател. Това стана на първия ден от автошоуто в Париж.

Освен нов дизайн, моделът представя и доста технологични новости. Jaguar C-X75 може да измине 900 километра на едно зареждане, като 110 от тях са само с мощността на електрическите двигатели. Те са четири на брой – по един на всяко колело.

Мощността на двуместния спортен автомобил е 780 к.с., максималната му скорост – 330 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,4 секунди.

Според Jaguar едно зареждане в домашни условия отнема шест часа. Автомобилът има и два 35-килограмови газови турбинни двигателя, които презареждат батерията, когато тя се изтощи, произвеждайки 70kW мощност.

Тези два двигателя на практика са реактивни. Произведени са от британската компания Bladon Jets, която твърди, че е намерила начин да произвежда газови турбини, които са по-леки, по-икономични и по-малко замърсяващи околната среда от днешните двигатели. Очевидно е, че Jaguar са сериозни по отношение на тази нова технология, защото са купили дял от Bladon Jets.

{morfeo 429}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here