Honda Civic Type-R!

0
368

 
Honda Civic 2006 отвътреОфициални снимки на салона все още няма (при първа възможност ще ги видите във Vratovrazka.com), но пък и стандартният модел идва с надупчени алуминиеви педали, цифров оборотомер в стил NFS, и сума други лъскави детайли (на снимката).

Реклама

Двигателят си остава същият като на сегашния Type-R. Истеричната двулитрова фурия може да се похвали с мощността на изтребител от Втората Световна Война и въртящ момент на трактор "Беларус". Съответно 197 к.с. при 7400 об/мин и 196 Nm при 5900 об/мин.Това го превръща в най-мощния атмосферен мотор, който може да се купи в този клас, но пък можеха да сложат поне още един-два коня за новата година. (Всъщност за доста от състезанията, в които участват коли на Хонда, се налага двигателите на Civic Type-R да бъдат "укротени" по електронен път, за да се вместят в изискванията за мощност и т.н.!) Динамиката, която предлага, е впечатляваща – 6.6 секунди до 100 км/ч и максимална скорост 240км/ч са постиженията на Civic Type-R 2005. Няма причини новият модел да не се представи дори по-убедително! Разхода на гориво за такава кола никога не представлява въпрос на разискване, но от Хонда казват – 8 литра/100 км. (ха-ха-ха!). Скоростната кутия, естествено, е с ръчно превключване на 6-те предавки. Това позволява прилично развъртане на двигателя до края на скалата за оборотите, което ще рече не по-малко 8000 об/мин.

Думичката Concept в пълното наименование на модела със сигурност е само за заблуда – японците не си поплюват и като нищо ще го пуснат на конвейра в почти непроменен вид. Honda Civic Type-R 2006 ще започне да излиза от заводите на Хонда в Суйндън, Великобритания, някъде в началото на следващата година. Цената – около 18 000 английски лири (нищо пари). Кога ще я видим в България? – зависи само от вносителите и от автокъщите в Германия…

{gallery}tech/cars/civic/honda_civic{/gallery}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here