Колата на Фред Флинтстоун?

0
88

HumanCar Imagine PS

Реклама

Това прилича на нещо, което бихме видели по улиците на Бедрок, но е също толкова сигурно, че Фред Флинтстоун само може да мечтае да достигне скорост от 96 км/ч, с колкото може да се похвали тази кола.

Тя се казва HumanCar Imagine PS. Събира четирима души и разчита на човешка сила, за да се движи.

Инженерът Чарлз Грийнууд (на снимката) е работил повече от 40 години, за да създаде идеалната кола, задвижвана с човешка сила. Неговата идея е едновременно да се намалят вредните емисии от автомобилите и да се подобри физическата форма на шофьорите.

HumanCar Imagine PS

Ако и четиримата пътници в колата движат ръчките си, тя се движи само с тяхната сила. Въпреки това обаче необикновеното превозно средство си има и електрически двигател, който се включва, когато в колата има по-малко пътници. Според производителите колата може съвсем спокойно да се ползва и от по-възрастни шофьори, които са в добра физическа форма.

На равен терен колата достига скорост от 96 км/ч. Може да изкачва възвишения със скорост 48 км/ч.

Очаква се Imagine PS да излезе на пазара догодина и да струва 10 000 паунда. Вече има 100 предварителни поръчки. Когато поръчките станат 800, ще започне производството.

Следващите комерсиални модели могат да включват и допълнителни екстри – въздушни възглавници, покрив, подходящ за всякакво време, компютър и комуникационни системи.

Чарлз Грийнууд има и визия за бъдещето – бизнес планът му е за 200 години напред и включва разпространение на колите, задвижвани с човешка сила, в развиващите се страни. Друга идея на изобретателя е мобилна електроцентрала за двама души, която се сгъва и се превръща в куфар.

HumanCar Imagine PS:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here