Ferrari Sergio

0
9131

Ferrari Sergio

Реклама

Автомобилът е създаден по повод 60-годишното партньорство между Ferrari и дизайнерското студио Pininfarina. От него ще бъдат произведени едва шест бройки.

Концепцията за суперавтомобила Sergio е представена за пръв път през 2013 г. в Женева. Феновете са очаровани и се очаква автомобилът да излезе на пазара.

Ferrari Sergio е построен в чест на Серджо Пининфарина – директорът на Pininfarina между 1966 и 2001 г., който до смъртта си през 2012 г. беше член на борда на директорите на компанията. Той е известен с огромната си любов към естетиката в екстериора, както и с дълбокото си разбиране на инженерната страна. Именно неговото настояване пред Енцо Ферари е причината Ферари да се спре на средно разположен двигател. Заради това двете компании днес се свързват толкова много една с друга. Всяко Ferrari, освен своята емблема, носи и тази на Pininfarina.

Сега на пазара излиза версия на Ferrari Sergio, доста подобна на концепцията от миналата година. В екстериора всичко е направено с цел максимално добро представяне на пътя, но и естетическа наслада. Интериорът пък е изчистен, за да не се разсейва шофьорът.

А да не се разсейваш е много важно, когато става дума за Ferrari Sergio и неговия 5-литров V8 двигател с мощност 650 к.с. Това е същият двигател, който е виновен за ускорението от 0 до 100 км/ч за 3 секунди при Italia.

{morfeo 998}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here