Bentley GTC Speed

0
185

Bentley GTC Speed

Реклама

Десет години след отделянето на Bentley от Rolls-Royce страховете, че новият собственик на Bentley – Volkswagen group – няма да се справи много добре, са минало. Последните автомобили с марка Bentley са все така суперлуксозни постижения на инженерната мисъл, както и преди.

Един от последните примери за това е GTC Speed. Това е ъпгрейд на GTC, който не случайно има и думата Speed в името си. Допълнителната му мощност в сравнение с GTC му дава възможност да премине границата от 320 км/ч. Теглото на автомобила е 2 тона.

Детайлът е нещо, с което Bentley се гордеят от край време. В GTC Speed има всичко, за което може да се мечтае в един автомобил от класа: ръчно съшити кожени детайли, полирано дърво и ръчно изработени части за контролното табло.

Едва ли има кабрио, което да е едновременно толкова бързо, удобно и луксозно.

На фона на всички тези неща обаче въпросът с екологията не може да се пренебрегне. Това е тема, която все повече занимава хората и е нормално да се запитаме дали 12-те цилиндъра и 600-те к.с. не идват малко в повече на околната среда. На подобни опасения специалистите отговарят: да, но пък тази кола остава в семейството поне няколко поколения. Тя е нещо като семейно бижу, което ще се ползва десетилетия и няма да отиде да скрап.

Цената на Bentley GTC Speed е £153 400.

{morfeo 153}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here