Audi Sport Quattro Laserlight

0
398

Audi Sport Quattro Laserlight

Реклама

Най-новата концепция на Audi ще бъде представена на Международното изложение на потребителска електроника (International Consumer Electronics Show) 2014, което започва днес в Лас Вегас, Невада.

Това ще е втора поредна година, в която Audi представят най-новите си технологични развития не на традиционно автоизложение, а на изложението за потребителска електроника. То се провежда всяка година в началото на януари в Лас Вегас.

Миналата година Audi представи автономните си технологии за шофиране и паркиране и стана една от сензациите на събитието.

Привидно Audi Sport Quattro Laserlight е почти същото като Sport Quattro – концепция, която Audi показаха през септември 2013 г. във Франкфурт. Дори и двигателят е същият – хибрид между електрически двигател и V8 s с мощност 700 к.с.

Въпреки това обаче има и две съществени разлики.

Първата е лазерната технология, както се вижда от името. Вместо с познатите фарове, Audi Sport Quattro Laserlight осветява пътя си с лазери. Те са по-точни и три пъти по-ярки от най-добрите LED фарове. Нещо повече, дори и когато се използват с пълния си капацитет, лазерните светлини са по-малко разсейващи за останалите шофьори от традиционните фарове. Обхватът на светлината им е 500 метра.

Новият хибрид на BMW – i8 – също е с лазерни светлини.

Втората разлика между Sport Quattro Laserlight и Sport Quattro е 3D дисплеят, който е с процесор Nvidia Tegra 30.

{morfeo 949}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here