Audi e-Tron

0
181

Audi e-Tron

Реклама

Футуристичен, мощен и екологичен, Audi e-Tron е събитие в света на електрическите автомобили.

На изложението във Франкфурт миналия месец Audi представиха изцяло електрическа версия на легендарния роудстър R8 – Audi e-Tron: спортен, двуместен и изкусително червен.

Е-Tron ускорява до 100 км/ч става за 4,8 секунди, от 60 до 120 км/ч – за 4,1 секунди, а максималната му скорост е 200 км/ч. Мощността е 313 к.с. И ако тези скромни числа не ти правят впечатление, то ще извадим още едно: 4500 Nm въртящ момент – около 9 пъти повече в сравнение с Ferrari 458 Italia.

Екологичното чудовище се зарежда с plug-in система. Литиево-йонните батерии се зареждат в домашни условия, като могат да се зареждат допълнително и по време на движение. Между 6 и 8 часа са достатъчни за пълното им зареждане от обикновен контакт. С напълно заредени батерии колата може да измине около 250 км.

Двигателите на Audi e-Tron са четири, разположени по един на всяко колело. Задвижването е quattro.

Преди изложението във Франкфурт не се знаеше дали Audi e-Tron няма да остане просто концептуален модел, който няма да види масово производство. Малко след представянето на автомобила обаче от Audi съобщиха, че ще концептуалното електрическо чудовище ще влезе в производство до 2-3 години.

{morfeo 203}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here