Ела с мен до Луната!

0
120

Най-големият проблем за създателите на екстравагантния хотел били баните – някои човешки дейности се извършват трудно, когато няма гравитация… Ако не за друго, поне за душа са намерили решение – гостите на хотела ще влизат в специална спа стая, където балончета вода ще летят около тях. 

Реклама

Космически хотелЗа автора на идеята Хавиер Кларамунт – бивш авиоинженер от Барселона – всичко започва като хоби. Докато не се появяват инвеститори, които виждат хляб в идеята и вадят необходимите 3 милиарда долара, за да се построи хотелът.  

В света има около 40 000 души, които са достатъчно богати, за да си позволят да отседнат в космическия хотел. Колко от тях действително ще се запалят по идеята все още не е ясно. Както и да го погледнеш, 4 милиона долара са доста пари за една почивка…

Разбира се,
срещу тази скромна сума гостите получават не само три дни в Космоса. Осигурява им се и двумесечен подготвителен период, в който ги тренират на тропически остров.  

По време на целия престой совалката ще остане прикрепена към хотела, за да са спокойни гостите, че ще могат да се върнат обратно на Земята.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here