Urwerk – нов вид време

0
31

103.03 – магията е разкрита

Реклама

През 2005 г. Мартин Фрай прави революционната промяна, която Феликс иска – отваря часовника и му слага прозрачно капаче; така показва неговия механизъм. Вече може се да види как точни работи орбиталната система.

{gallery}tech/djadji/urwerk/103{/gallery}

В началото Фрай не иска да разкрива тайната по този начин, нито да изневери на първоначалната идея за минималистичен и максимално прост дизайн, но Феликс е на обратното мнение – след огромните усилия, които майсторите и дизайнерът са вложили в работата си, защо да не я покажат на света? Покритието на часовника е от прозрачен сапфир, което позволява на слаба светлина четирите диска да изглеждат като група космически кораби, подредени за атака. Освен външната промяна, сапфиреното покритие прави часовника и много по-устойчив на драскотини. Функцията се съчетава с атрактивния външен вид.

Феликс и Мартин

Следва ново предизвикателство – Hammerhead (букв. „риба-чук”, вид акула), който е нещо като големият брат на 103. От младата компания казват, че въпреки многото идеи, които смятат да развиват, ще продължат да доусъвършенстват модел 103, който е техният първи успех и тяхна запазена марка.

Братята Баумгартнер и Мартин Фрай със сигурност са успели в това, което са искали да направят – да създават часовници, които интерпретират времето по начин, който не е съществувал никога досега.

Още: новият UR103T

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here